Nový portál Vatikánského rozhlasu

Upozorňujeme, že aktuální program České sekce Vatikánského rozhlasu již najdete pouze na našich nových internetových stránkách

https://www.vaticannews.va/cs.html

Portál radiovaticana.cz bude dále sloužit jako archiv starších vysílání České sekce (roky 2007-2020). V sekci Podcast na našich nových stránkách naleznete archiv denních pořadů Vatikánského rozhlasu v češtině od listopadu roku 2018.

Přejít na stránky Vatican News
VaticanNews.va

   29. 3. 2024

RSS  RSS zpráv  Podcast denních pořadů       

Hlavní stránka

Zprávy

Svatý otec

Publicistika

Rozhovory

Homilie

Seriály

Speciály

Zvukový archiv

Denní programy


Redakce

Program

Frekvence

Fotogalerie

Technika

Historie

Kontakty


Anketa


O webu

Rozhovory online

Rozšířené hledání

Odkazy


Zasílání novinek

Nejčtenější



Cirkev cz Liturgie cz Rádio Proglas TV Noe Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova Res Claritatis Vysokoškolské katolické hnutí Česká republika Pastorace na webu Katolik.cz KTF UK Stránky pro animátory seniorů NAVRCHOLU.cz
 
Rozhovory

  

10.11.2003 

Druhé misijní pouti se zúčastní i děti z Ugandy

Rozhovor s Václavou Faistaurovou o aktivitách Papežského misijního díla v ČR pro příští rok

Česká sekce RV

Jako každý rok, připravilo i letos ředitelství Papežských misijních děl program, který dětem pomáhá stávat se malými misionáři. Z Jilemnice v Podkrkonoší nám o něm telefonuje spolupracovnice Papežského misijního díla v České republice Václava Faistauerová.

I letošní školní rok si Papežské misijní dílo připravilo, jako již tradičně, svůj ?most?, tj. program pro misijní formaci dětí. Slovo ?most? je taková slovní hříčka, znamená modlitbu, oběť, službu a tvořivost a v letošním školním roce je zaměřena pro nejmenší děti, pro předškolní a pro mladší školní věk. V těch předchozích letech byl tento ?most? věnován spíše pro střední a starší školní věk. V letošním školním roce má tento program takové dva průvodce, jedním je chlapec, který se jmenuje Misík, a má ještě svého přítele, klubíčko, který se jmenuje Klubík, a oni nás provázejí celým školním rokem a každý měsíc je takové jedno zastavení u nějaké důležité události a smyslem toho je naučit malé děti, být nějak užitečný. Právě teď máme měsíc listopad, slavili jsme slavnost Všech svatých, a právě to klubíčko Klubík nás učí v tomto měsíci např. že aby stromeček mohl dobře růst, musí být tím provázkem, tím klubíčkem přivázaný k nějaké opěrce, aby věděl kudy má růst, a tím se mají malé děti naučit, že třeba podle příkladu svatých, kteří nám vyšlapávají tu pomyslnou cestičku do nebe, nás vlastně mohou také naučit, mohou nás přivést k pánu Ježíši, mohou nám ukázat směr růstu.

Kde se katecheti a další lidé, kteří vyučují náboženství nebo vedou nějaké křesťanské oddíly, mohou opatřit program takového ?mostu??

Tento program je možno si vyzvednout na kterémkoliv katechetickém středisku na příslušné diecézi, anebo kdo není v přímém kontaktu s katechetickým střediskem, tak samozřejmě může využít přímo Papežská misijní díla ve Špindlerově Mlýně. Jejich adresa je: Papežská misijní díla, Špindlerův mlýn 33, 543 51 Špindlerův mlýn.

Jaké novinky chystá papežské misijní dílo pro příští rok?

V příštím roce proběhne již druhá misijní pouť. Bude 29. května a bude se konat v Jablonci v Podještědí v litoměřické diecézi, a pokud se ještě podaří, měly by také na tuto pouť přijet děti z Ugandy. Ty by měly postupně po našich diecézích představit život ve své vlasti a rozdělit se s našimi dětmi o svoji víru a samozřejmě také doufáme, že nám třeba zatancují nebo zazpívají jejich křesťanské písničky. A právě ta jejich pouť po našich diecézích by měla být takovým završením na této misijní pouti. Pro děti máme ještě na příští rok připravený, možná již dlouho očekávaný, druhý misijní kongres dětí. Je to veliké setkání dětí, které by se mělo uskutečnit 2. října 2004, a pro dospělé jsme připravili také na konec září?začátek října takové misijní sympózium, na které by měli být pozváni jak jednotlivci, tak i zástupci různých organizací, misijních řádů, společenství a vůbec těch, kteří mají zájem o misijní činnost jak u nás, tak v zahraničí. Chtěli bychom se jednak vzájemně představit, seznámit se s činností a hledat samozřejmě společné otázky i odpovědi. V rámci programu by měli být odborné přednášky a samozřejmě i práce ve skupinách a diskuse.

Otázky kladla Johana Bronková

 odeslat článek     vytisknout článek


Hlavní stránka | Zprávy | Svatý otec | Publicistika | Rozhovory | Homilie | Seriály | Speciály | Zvukový archiv | Denní programy
Redakce | Frekvence | Fotogalerie


Copyright © 2003-2024 Česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.
Administrace: Česká sekce Vatikánského rozhlasu. Technická realizace: Václav Lahoda.

 
Stáhnout záznam ve formátu MP3  

Kanál Vatikánského rozhlasu na YouTube  

Archív denních pořadů ve formátu Real Audio  
 Zprávy
Nové internetové stránky Vatikánského rozhlasu

Bohoslužba k 30. výročí založení Visegradské skupiny a svátek sv. Cyrila a Metoděje ve Věčném městě

Nové Motu proprio zavádí snížení trestu a resocializační programy

Papež: Luštěniny jsou ušlechtilá potravina

Papež připomenul Světový den rozhlasu

Posvátná kniha syrské katolické církve se vrátí do Karakoše

Láska se raduje z růstu druhého člověka, píše papež v poselství k postní době

Papež František: Vytvářejte komunikaci dovolující zahlédnout pravdu věcí

Papež: Kultura setkávání může být východiskem k jednotnějšímu a smířenému světu

Papež František vybízí k solidaritě s křesťany ve Svaté zemi

Jezuitské periodikum La Civiltà Cattolica vyjde také v ruštině

Papež: Kéž nový lunární rok přinese ovoce bratrství a solidarity

 Nově na webu
Svatý otec: Modlitba v každodenním životě

Publicistika: Za skutečnou katolicitu, pluralitu kultur a názorů

Publicistika: 90 let papežského rozhlasu

Rozhovory: Papeže by chtěli všichni

Homilie: Mlčení víry

Archiv zpráv březen 24
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Starší zprávy >

Náš tip

Patris corde

Bratrství se zrodilo z Kříže

Zveřejněna nová encyklika Fratelli tutti