Papež podpořil kampaň za bezpečnost silničního provozu

14.1.2016 

Papeže Františka dnes navštívil Jean Todt (foto), předseda Mezinárodní automobilové federace (FIA) a někdejší výkonný ředitel Ferrari. Nyní působí jako zvláštní vyslanec OSN pro silniční bezpečnost a jak sdělil francouzské redakci naší rozhlasové stanice, papeže seznámil s projektem, který upozorňuje na příliš mnoho dětských úmrtích na silnicích.

“Promítli jsme mu film pod názvem „Zachraňte dětské životy“, který natočil Luc Besson a který papeže velmi zaujal. Informovali jsme ho dále, že denně umírá na silnicích 500 dětí a 20 tisíc jich utrpí nějaké zranění. Ročně na silnicích zemře téměř půldruhého milionu lidí a 50 milionů je zraněno. Tato čísla nejsou moc známá. Papež ihned přistoupil na to, že ke kampani připojí svůj podpis, a zároveň řekl, že nás bude provázet modlitbou. Bezpečí na silnici se týká všech občanů světa, ať už je to chodec, cyklista, motocyklista či automobilista. Velmi nás proto dojalo a považujeme za důležité, že nás papež podpořil.“

Uvedl dlouholetý šéf závodního týmu Ferrari po dnešní audienci ve Vatikánu. Jak sdělil, mluvilo se také o zdravotním stavu Michaela Schumachera, za kterého se papež slíbil pomodlit.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.