Svatý otec k italským policistům: Vnější řád napomáhá vnitřnímu klidu a pokoji

18.1.2016 

Bohatý program dnešních dopoledních audiencí papeže Františka zakončilo tradiční novoroční setkání se zaměstnanci římského policejního inspektorátu, kteří dohlížejí na veřejný pořádek v bezprostřední blízkosti vatikánských hradeb – tedy zejména na Svatopetrském náměstí – a při italských pastoračních cestách. „Vnější řád, nad kterým pozorně bdíte, napomáhá vnitřnímu klidu a pokoji“, řekl jim Petrův nástupce.

“Nedávno jsme zakončili vánoční dobu, avšak na mnoha místech, včetně náměstí sv. Petra, zůstávají jesličky. Pobízí nás, abychom po příkladu Panny Marie ve svém nitru uchovávali tajemství, které jsme oslavovali. Maria nám přinesla Ježíše jako základ nového života. Ono Dítě je pravý utěšitel srdcí, pravé světlo, které prozařuje naše životy a vítězí nad temnotou hříchu. V Něm jsme nazírali milosrdnou tvář Boha Otce a opětovně jsme přijali výzvu ke konverzi lásky a odpuštění. Kéž nás tato duchovní zkušenost provází celým Svatým rokem! Kéž je jubileum milosrdenství výrazným časem ducha, smíření s Bohem a bratry.“

Přeji vám, abyste zakoušeli onu vnitřní útěchu, kterou prožili pastýři v Betlémě, loučil se papež s italskými policisty.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.