Benedikt XVI. na návštěvě ve Vatikánském rádiu

3.3.2006 

Hodinu a půl strávil dnes v sídle Radia Vatikán papež Benedikt XVI. Krátce po 11 hodině uvítali vzácného hosta před vchodem generální ředitel P. Federico Lombardi, ředitel programu P.Andrzej Koprowski a technický ředitel A. Gasbarri. Svatý otec se pak výtahem svezl do 4.patra, kde požehnal pamětní tabulku věnovanou kardinálu Karolu Wojtylovi, který zde před svým zvolením na Petrův stolec poskytl řadu rozhovorů. Vzápětí na to usedl Benedikt XVI do křesla za mikrofon a pozdravil posluchače živého vysílání těmito slovy pronesenými bez přípravy:

?Drazí bratři a sestry, srdečně zdravím posluchače a posluchačky Radia Vatikán a přeji jim radost a pokoj v Kristu. Je to pro mne velká radost, že mohu být zde. Chtěl bych popřát všem, kdo mne v této chvíli poslouchají, že se mohou cítit účastníky tohoto velkého dialogu pravdy. Ve světě telekomunikačních prostředků, jak víme, nechybějí protikladné hlasy. O to více je potřebné, aby existoval tento hlas, který chce být k dispozici Kristově pravdě, a tak se dávat také do služby pokoji a usmíření ve světě.?

Následovala návštěva v dalších studiích a jazykových sekcích, kterých je ve 4 patrové budově kolem 40. Po krátké zastávce a modlitbě v kapli Zvěstování Páně ve druhém patře pak Svatý otec prošel i prvním poschodím, kde navštívil společně redakci slovenského a českého vysílání.

Dojmy redaktorů české a slovenské sekce ze setkání s papežem najdete ve zvukovém záznamu pořadu ZDE.

Petr Cekota

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.