Mladí v Cagliari se na papežovu návštěvu připravují důkladně

4.9.2008 

V Cagliari končí přípravy na nedělní návštěvu Benedikta XVI. Ten na Sardinii přiletí při příležitosti stého výročí vyhlášení Panny Marii hlavní patronkou ostrova. Benedikt XVI. bude v neděli ráno předsedat eucharistické bohoslužbě na prostranství před sanktuáriem Naší Paní z Bonarie.
Odpoledne se Svatý otec setká s kněžími a bohoslovci a s mládeží. A jak se mladí na toto setkání s Petrovým nástupcem připravují, řekl Vatikánskému rozhlasu mons. Mosè Marcìa, pomocný biskup z Cagliari:

?Na toto setkání se připravujeme už velmi dlouho, duchovní přípravu jsme začali už v březnu, jak mladí tak ti starší, všechny farnosti v diecézi a na Sardinii. Po velikonocích jsme se s mladými začali věnovat tématům jako Panna Marie, Církev a svatý Petr. V sobotu 6.září ráno se skupiny mladých sejdou na společnou katechezi a odpoledne je čeká Cesta Blahoslavenství,což je aktivita jak fyzická tak duchovní. Mladí při ní budou přemýšlet o blahoslavenstvích, bude tu příležitost ke svátosti smíření a posledním bodem programu bude eucharistická adorace, která skončí ve dvě hodiny ráno.?

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.