Benedikt XVI. zaslal sms uživatelům sítě Xt3

9.9.2008 

Poprvé v dějinách papežství Benedikt XVI. zaslal zprávu uživatelům internetové sítě. 35 tisíc mladých lidí zaregistrovaných v síti Xt3.com dostalo včera od uživatele s tajemným jménem BXVI zprávu tohoto znění:
"Milí přátelé, před padesáti dny jsme se společně účastnili mše sv. Dnes vás zdravím u příležitosti narození Marie, Matky Církve. Posíleni Duchem a odvážní jako Maria naplňujte na své pouti víry církev životem! Zanedlouho navštívím Francii. Prosím vás, abyste mne doprovázeli modlitbou za mladé lidi ve Francii. Abychom všichni omládli v naději."
Adresáty papežské sms jsou účastníci Světového dne mládeže v Sydney a ti, kterým je idea světových setkání mládeže s Papežem blízká. Síť vznikla už během setkání v Sydney. Od té doby se v ní zaregistrovalo 35 tisíc uživatelů ze 170 zemí světa. Idea je podobná jiným společným sítím, jako např. spolužáci. Je v ní ale například také rubrika "zeptej se kněze", kde mohou mladí řešit svá morální a náboženská dilemata, nebo třeba kniha modlitebních intencí. Název sítě je symbolický. Xt - je zkratkou slova Christus a číslo tři odkazuje k třetímu tisíciletí.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.