Kampaň Za život probíhá ve 179 městech 47 států USA

29.9.2008 

Ve Spojených Státech začala podzimní kampaň ?Čtyřicet dní pro život.? Akce probíhá formou postů a modliteb před potratovými klinikami ve 179 městech 47 států. Organizuje ji koalice různých pro life uskupení napříč křesťanskými vyznáními.
?Během předvolební diskuse, v níž má postoj k potratům klíčové místo, musí být lidé dobře informováni o tom, jaký vliv má přerušení těhotenství na život žen, mužů, dětí, komunit a celého národa,? řekl David Bereit, ředitel kampaně.

Podle organizátorů se akce tentokrát setkává s větším zájmem než podobné v minulosti. Mnoho lidí, kteří jsou svědky předvolebních diskusí, přichází před potratové kliniky ze zvědavosti. Atmosféra modlitby je často přesvědčí, aby se v kampani osobně angažovali. Organizátoři zdůrazňují, že jejich akce není bezprostředně spojena s žádný z kandidátů na post prezidenta. ?Jsem přesvědčen, že změnu legislativy ve smyslu postavení potratů mimo zákon bude předcházet duchovní proměna naší společnosti,? řekl Bereit.
Efektem jarní kampaně ?40 dní pro život? bylo snížení počtu potratů na klinikách, před nimiž probíhaly modlitby, a také zkrácení pracovní doby některých potratových zařízení nebo dokonce jejich uzavření na několik dní.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.