Papežova kniha vyšla rusky

4.12.2008 

Kniha Benedikta XVI. ?Ježíš z Nazareta? vyšla v ruštině. V moskevském kulturním středisku ?Pokrowskije Vorota? ji představili (2.12.) zástupci nakladatelství ?Azbuka? spolu s představiteli římskokatolické církve a moskevského patriarchátu. Více nám poví Wojciech Raiter:

?Ordinář moskevské arcidiecéze, arcibiskup Paolo Pezzi, při prezentaci knihy řekl, že její autor se obrací ke čtenaři nikoliv z výše papežského trůnu, ale jako nadšený badatel, jako myslitel, který se snaží pochopit nejhlubší základy své víry.
Apoštolský nuncius v Moskvě, arcibiskup Antonio Mennini, tlumočil vyjádření vděčnosti Benedikta XVI. všem, kdo pracovali nad vydáním jeho knihy.
Šéf sekretariátu Oddělení pro vnější kontakty Moskevského patriarchátu, Igor Vyžanov, vyzdvihl, jak je výjimečné, že nejvyšší představitel římskokatolické církve napsal knihu o Ježíši Kristu v době, kdy se mnoho křesťanů pod tlakem globalizačního procesu a médií utápí v prázdném politicko-sociálním teoretizování. ?Mnoho hlasatelů křesťanství příliš politizuje své homilie, navzdory tomu, že centrem křesťanského života je Ježíš Kristus,?
řekl představitel ruského pravoslaví.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.