Portugalsko se připravuje na návštěvu papeže

18.2.2010 

Postní období bude pro zemi obdobím přípravy na návštěvu Benedikta XVI. napsal v postním poselství portugalský kardinál José Policarpo. Svatý otec zemi navštíví 11.května. Letošní půst je pro lisabonské křesťany okamžikem milosti a musí znamenat nové setkání každého z nás s naším Pánem, Ježíšem Kristem, s jeho osvobozující obětí. Kardinál Policarpo také připomněl motto papežské návštěvy v Lisabonu ?Svatost a poslání?. ?Svatost je požadavek našeho ztotožnění s Kristem a hybnou silou našeho poslání. Svatost začíná hlubokou a upřímnou vírou, která se vyjadřuje milosrdnou láskou a činí z nás Boží rodinu?, stojí v poselství.

Jedině svatost v nás ?probouzí touhu a sílu k poslání, pro hlásání Pána, k tomu, aby náš život byl počátkem Božího království ve světě. Kardinál Policarpo vyzývá věřící, aby slavili Velikonoce nejen zvykově, ale s opravdovostí a velkodušností oné ?proměny našeho života, která nám umožní zakusit radost z nového života, jenž začíná Kristovým vzkříšením, světlem, které ukazuje nové cesty a dává našemu životu nový smysl.?

?V každých Velikonocích musíme pocítit, že Kristova smrt nabyla marná, že je stále vydatným zdrojem, z něhož prýští voda, která zúrodňuje a proměňuje, je schopná proměnit srdce člověka a učinit jej hodným věčného života?, končí postní poselství lisabonského kardinála José Policarpa.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.