Benedikt XVI. o pokryteckých žalobcích, mimo jiné

21.3.2010 

Přibližně 50 tisíc lidí se dnes kolem poledne sešlo na náměstí sv. Petra, aby si vyslechli promluvu Petrova nástupce, pomodlili se modlitbu Anděl Páně a přijali apoštolské požehnání: Benedikt XVI. Mimo jiné řekl:

?Ve chvíli, kdy vyučuje v chrámu, přivedou zákonici a farizejové k Ježíšovi ženu, přistiženou při cizoložství, za které mojžíšský zákon ukládal kamenování. Tito muži chtějí po Ježíšovi, aby hříšnici odsoudil, čímž ho chtěli ?přivést do úzkých?, a přimět jej, aby učinil chybný krok. Scéna je nabitá dramatičností: na Ježíšových slovech závisí život oné osoby, ale také jeho vlastní život. Pokrytečtí žalobci totiž předstírají, že mu svěřují soud, zatímco ve skutečnosti je právě On tím, koho chtějí obvinit a odsoudit.?

PLNÉ ZNĚNÍ PROMLUVY Benedikta XVI. před Angelus je ZDE

Potom Benedikt XVI. připomněl, že na příští - Květnou ? neděli připadá 25. výročí zavedení Světových dnů mládeže z rozhodnutí ctihodného a milovaného Jana Pavla II. a obrátil se v té souvislosti k mladým lidem z Říma a okolí, aby je pozval na nadcházející čtvrtek na 19h na náměstí sv. Petra k mimořádnému setkání, konanému na připomínku tohoto výročí.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.