Modlitební připomínka soudobých mučedníků víry

30.3.2010 

Modlitební vigilie na připomenutí těch, kdo v posledních letech obětovali svůj život za evangelium, se od včerejška do zítřka konají po celém světě, od Itálie, přes Francii, Belgii a Holandsko, až po Buenos Aires a New York. Pořádá je komunita Sant?Egidio.

?V noci, která zakrývá svět ? čteme v prezentaci iniciativy ? nechybějí svědkové víry, kteří osvěcují cestu lidstva směrem ke Kristu, který pro nás zemřel a vstal z mrtvých.? ?Následujíce Ježíše na bolestné cestě, nám mučedníci víry, křesťanské lásky, smíření a pokoje, pomáhají obnovit naše životy, ukazují nám, na kterém kameni mají být vybudovány. Povzbuzují nás k odvážné volbě a opravdovosti křesťanského života.?

Mučedníky víry si připomenou i křesťané jiných vyznání. V německém Würzburgu bude vigílii předsedat biskup církve evangelicko-luteránské, zatímco v Cáchách představitelé katolické, evangelické a řecké pravoslavné církve. V Itálii proběhnou modlitební vigilie dnes v Janově, Messině, Milánu, Neapoli a Terstu. V Římě předsedá vigilii v bazilice Santa Maria in Trastevere, kardinál Stanisław Ryłko, předseda Papežské rady pro laiky.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.