Poselství Benedikta XVI. katolické mládeži v Indii

19.10.2010 

?Pro Indii i pro celý svět buďte svědky křesťanské lásky, naděje, radosti a míru,? vyzývá Benedikt XVI. v poselství adresovaném indické katolické mládeži při příležitosti 8. národního sněmu indické mládeže, který skončil v neděli v Shillongu, v indickém státě Meghálaj.

Slova Benedikta XVI. přečetl při mši, která zakončila šest dnů trvající sněm, apoštolský nuncius v Indii Salvatore Pennacchio. Akci pořádala Indická biskupská konference a jejím tématem bylo ?Žít svět, osvobodit svět.?
Papež ve svém poselství připomněl mladým, aby obnovili své životy četbou, meditací a žitím Slova Božího a tak přinesli změny celému lidstvu. ?Věnujte plnou pozornost modlitbě k Bohu a odhalte radost a krásu Božího volání v každém z vás,? stojí v poselství.

Podle agentury AsiaNews se závěrečné bohoslužby spolu s biskupy, kněžími, řeholnicemi i rodiči účastnilo na tři tisíce delegátů ze 152 diecézí a další tisícovka mladých ze státu Meghálaj. Jednotlivé body programu sněmu indické mládeže se točili kolem tří hlavních témat: vymýcení chudoby, obnova životního prostředí a budování kultury pokoje.

Národní sněm indické mládeže se koná každé tři roky a letos poprvé ho hostil stát na severovýchodu Indie.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.