Benedikt XVI. se přes satelit spojí s posádkou raketoplánu Endeavour

17.5.2011 

Na sobotu bylo stanoveno audiovizuální satelitní spojení Benedikta XVI. s posádkou raketoplánu Endeavour. Jeho původní datum bylo odloženo, kvůli odloženému startu raketoplánu. Původně byl plánován na pátek 29. dubna, nakonec ale raketoplán vzlétl teprve v pondělí 16. května v 14:56 SELČ. Pro Endeavour je současná mise pětadvacátým a zároveň posledním letem do vesmíru. K satelitnímu spojení Benedikta XVI. s posádkou dojde v sobotu 21. května v 13:56.

Tiskové středisko Svatého stolce dnes informovalo o chystaném setkání Svatého otce s novým generálním tajemníkem Ligy arabských států. Bývalý egyptský ministr zahraničí Nabil al-Arabi byl zvolen do čela ligy před dvěma dny. Benedikt XVI. se s ním sejde zítra po generální audienci v jednom ze salonků přiléhajících k Aule Pavla VI.

Vatikánské tiskové středisko také zveřejnilo plány Benedikta XVI. na léto. Stráví ho celé v letní rezidenci v Castel Gandolfo, kam odletí na začátku července. Během července se nebudou konat žádné audience Svatého otce. Proto se o středách 6., 13., 20. a 27. července nebudou konat generální audience.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.