Nikdy nepřestaňme žasnout nad darem života

20.11.2011 

Benedikt XVI. před Angelus, Benin

Drazí přátelé,

Na závěr této eucharistické bohoslužby obraťme se sjednoceni v Kristu s důvěrou k Jeho Matce modlitbou Anděl Páně. Po předání apoštolské exhortace Africae munus bych rád svěřil Panně Marii, Naší Paní Afriky novou etapu, která se církvi otevírá na tomto kontinentu, aby provázela budoucnost této evangelizace celé Afriky a zvláště této Beninské půdy.

Maria radostně přijala pozvání Pána stát se Ježíšovou Matkou. Kéž nám pomáhá odpovídat na poslání, které nám Bůh svěřuje dnes! Maria je ženou této naší země, které se dostalo cti přivést na svět Spasitele světa. Kdo zná hodnotu a krásu lidského života lépe než Ona? Kéž nikdy nepřestaneme žasnout nad darem života! Kdo zná potřeby mužů i žen putujících po této zemi lépe než Ona? U paty kříže, sjednocena se svým ukřižovaným Synem, je Matkou naděje. Tato naděje nám dovoluje přijímat každodennost v síle, kterou dává pravda zjevená Ježíšem.

Drazí bratři a sestry Afriky, hostitelské země Svaté rodiny, pěstujte nadále rodinné křesťanské hodnoty. Zatímco mnohé rodiny jsou rozděleny, vyhnány a postiženy konflikty, které nemají konce, vy buďte tvůrci smíření a naděje. Spolu s Marií, Pannou Magnificatu můžete stále zůstávat v radosti. Tato radost ať spočívá v srdci vašich rodin a vašich zemí!

Obraťme se nyní slovy modlitby Anděl Páně k naší milované Matce. Svěřme Jí úmysly, které nosíme v srdci a modleme za Afriku a za celý svět.

Přeložil Milan Glaser

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.