Benedikt XVI.: Kéž se Milánská zkušenost stane příslibem větší pozornosti věnované rodině

6.6.2012 

Na generální audienci Svatého otce dnes dopoledne přišlo přibližně 20 tisíc lidí. Benedikt XVI. věnoval svoji katechezi shrnutí své pastorační cesty do Milána na Světové setkání rodin. V samotném závěru své promluvy papež řekl:

Světové setkání v Miláně je tak výmluvným „zjevením“ rodiny, která se ukázala v různosti svých výrazů, ale také v jedinečnosti své bytostné identity: totiž jako společenství lásky, založené na manželství a povolané být svatyní života, malou církví a buňkou společnosti. Z Milána bylo do celého světa vysláno poselství naděje, tvořené živými zkušenostmi: je možné a radostné, byť i náročné, žít věrnou lásku „navždy“ v otevřenosti k životu. Rodiny se mohou podílet na poslání církve a budování společnosti. Kéž zkušenost učiněná v Miláně s Boží pomocí a pod zvláštní ochranou Panny Marie, Královny rodin, přináší hojné plody církevnímu putování a stane se příslibem rostoucí pozornosti věnované záležitosti rodiny, která je záležitostí člověka a civilizace.

PLNÉ ZNĚNÍ katecheze Benedikta XVI. je ZDE

Po katechezi pozdravil Benedikt XVI. také poutníky z České republiky v naší mateřštině:

Srdečně zdravím poutníky z České republiky, zejména farnosti Havířov – svatá Anna, Němčičky, Horní Bojanovice a Velké Pavlovice.
Vaše pouť k hrobům apoštolů navazuje na slavnost Nejsvětější Trojice. Ať posílí vaši náležitost k církvi - Boží rodině.
Všem vám žehnám.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.