Benedikt XVI. vyzval k modlitbě za eucharistický kongres v Dublinu

13.6.2012 

V závěru dnešní generální audience Benedikt XVI. pozdravil účastníky padesátého Mezinárodního eucharistického kongresu, který tento týden hostí irský Dublin:

Obracím se s láskou a požehnáním na irskou církev. V Dublinu se za přítomnosti mého legáta, kard. Marca Ouelleta, koná 50. Mezinárodní eucharistický kongres na téma: „Eucharistie – společenství s Kristem a mezi sebou navzájem“. Tohoto důležitého církevního setkání se účastní mnozí biskupové, kněží, zasvěcené osoby a věřící laici z různých kontinentů.
Kongres je cennou příležitostí k potvrzení ústředního postavení eucharistie v životě církve. Ježíš, který je ve svátosti oltářní reálně přítomen svou nejvyšší obětí lásky na kříži, se nám daruje, stává se naším pokrmem, aby nás k sobě připodobnil, aby nám umožnil vstoupit do společenství se sebou samým. Prostřednictvím tohoto společenství jsme spojeni také mezi sebou, stáváme se jedním tělem v Kristu a k sobě navzájem údy.
Chtěl bych vás vyzvat, abyste se duchovně spojili s křesťany v Irsku i ve světě, modlili se za průběh kongresu, aby eucharistie byla stále pulsujícím srdcem života v celé církvi.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.