Benedikt XVI. zítra navštíví Frascati

14.7.2012 

Benedikt XVI., třebaže pobývá na dovolené, vydá se zítra na plánovanou pastorační návštěvu do Frascati. Asi 20 tisícové městečko na protilehlé straně vulkanického jezera Albano, na vrcholku kopce ve výši 320 m. n. m., odkud lze za dobré viditelnosti přehlédnout celý Řím, je známá výletní meta Římanů. Svatý otec zde bude v neděli v 9:30 sloužit mši svatou na náměstí sv. Petra před stejnojmennou katedrálou. V poledne však již bude zpět v papežské rezidenci Castel Gandolfo, kde se setká s poutníky na modlitbě Anděl Páně.
Biskup Frascati, mons. Raffaello Martinelli, se podělil s posluchači Vatikánského rozhlasu o své dojmy před zítřejší návštěvou Benedikta XVI.:

Osobně doufám, že tato papežova návštěva v každém z nás posílí víru, tím spíš, že stojíme na prahu Roku víry, který Svatý otec vyhlásil pro celou církev. Jsme věřící, ale musíme v tomto směru hodně růst. Jedním z aspektů, který odráží naši situaci je také to, že letos po 20 letech máme první kněžské a jedno řeholní povolání, pocházející ze zdejších rodin. Lze si tedy představit touhu a potřebu naší diecéze po četných a hlavně svatých kněžích.

Biskup Martinelli hovořil mimo jiné také o iniciativě věřících uspořádat během zítřejší mše sbírku a dát ji k dispozici Svatému otci jako dar na charitativní účely podle jeho uvážení.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.