Benedikt XVI. přijal zástupce organizačního výboru Světového dne mládeže

24.1.2013 

Na včerejší generální audienci byli přítomni zástupci organizačního výboru příštích Světových dní mládeže v Riu de Janeiro a také arcibiskup této brazilské metropole. Mons. Orani Joao Tempesta naši rozhlasovou stanici informoval o krátkém setkání s Benediktem XVI.:

Řekl jsem Svatému otci, že budeme šťastní, když ho budeme moci přijmou v Riu, a že se z toho radují mladí lidé z celého světa. Svatý otec potvrdil, že chce přijet. Požehnal pak všem přípravným pracím. Dále jsem Svatému otci sdělil, že místu, kde se bude konat vigilie a závěrečná mše svatá, se říká Campus Fidei. Představil jsem mu členy místního organizačního výboru, zodpovědné za liturgii, organizaci, logistiku a stravování. Nakonec jsem ho seznámil se zástupci brazilské vlády, státní a městské správy, kteří přijeli s námi. Mají se obeznámit s tím, co je nezbytné pro zajištění bezpečnosti Svatého otce,

sdělil arcibiskup Ria de Janeiro. Jak dnes informuje italský list Avvenire, v souvislosti s konáním červencových Světových dní mládeže zapůjčí Vatikánská a některá italská muzea do Brazílie významná díla ze svých kolekcí. Výstavu Michelangelových, Caravaggiových či Leonardových originálů bude hostit Národní muzeum výtvarného umění v Riu od 11. června do 15. září.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.