Kraj camorry zažívá jaro duchovních povolání

2.2.2013 

Biskupové italských regionů pokračují ve své pouti k prahům apoštolským. V průběhu týdne Svatý otec přijal biskupy jihoitalského kraje Kampánie, nechvalně proslulého vysokou nezaměstnaností, znečištěním životního prostředí a zejména všudypřítomnými camorristickými klany. Benedikt XVI. nás povzbudil, abychom pokračovali v boji s organizovanou kriminalitou, zdůraznil pro Vatikánský rozhlas neapolský arcibiskup, kard. Crescenzio Sepe.

Papež již vícekrát v tomto smyslu zasáhl, ale nyní nás požádal, aby se naše místní církev – Kristovým jménem – stala hlasem těch nejslabších, ponížených a utiskovaných. Zejména pak mladých lidí, kteří nemohou najít práci a uskutečnit tak své sny a touhy. Přitom je zvláštní a velmi krásné, že naše oblast zároveň zažívá jakési jaro duchovních povolání. Přibývá mladých, kteří odpovídají Pánu, chtějí následovat Krista a dát svůj život za dobro církve a duší. Svatý otec nás vybídl, abychom nepolevovali a šli dál. S každým z nás výjimečně jasně a věcně promluvil, synteticky poukázal na všechny problémy a nasměroval nás na další cestu. Nakonec nám požehnal a ujistil nás svou blízkostí při pastoraci našeho regionu,

Vracíme se do Neapole plni jeho dobroty a povzbuzení, zakončil kard. Sepe. Dnešním dnem začala u Svatého stolce návštěva ad limina biskupů ze středoitalského kraje Emilia Romagna. Tento region s krajským městem Bolognou Svatý otec navštívil na jaře loňského roku po zemětřesení, které způsobilo značné materiální škody.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.