Svatý otec zaslal list generálnímu představenému jezuitů

23.3.2013 

Dnes byl zveřejněn list, který zaslal papež František generálnímu představenému Tovaryšstva Ježíšova, O. Adolfo Nicolásovi, jako odpověď na jeho soukromý blahopřejný dopis.
„S velkou radostí – píše Svatý otec - jsem přijal laskavý dopis, který jste mi zaslal ke zvolení na stolec svatého Petra jménem svým a celého Tovaryšstva Ježíšova a ve kterém mne ujišťujete svojí modlitbou za mne a moji apoštolskou službu a vyjadřujete svoji touhu nadále bezpodmínečně sloužit církvi a Kristově náměstku podle pravidel sv. Ignáce z Loyoly.
Srdečně děkuji za toto znamení úcty a blízkosti, které s potěšením opětuji, a prosím Pána, aby všechny jezuity osvěcoval a provázel a mohli tak ve věrnosti obdrženému charismatu být svojí pastorační službou, ale především svědectvím života cele zasvěceného službě církvi, Kristově nevěstě, evangelním kvasem v nepřetržitém hledání Boží slávy a dobra duší.
S těmito pocity prosím všechny jezuity, aby se za mne modlili; svěřuji se do laskavé ochrany Panny Marie, naší nebeské Matky, a jako záruku hojnosti božských milostí uděluji se zvláštními sympatiemi své apoštolské požehnání také všem, kdo s Tovaryšstvem Ježíšovým spolupracují na jeho aktivitách, mají užitek z jeho děl a účast na jeho spiritualitě.“

List papeže Františka nese podpis ze 16. března.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.