Svatý otec přijal delegaci latinského patriarchátu Jeruzaléma

15.4.2013 

Svatý otec dnes přijal také latinského patriarchu Jeruzaléma, Fouada Twala, společně s vikáři latinského jeruzalémského patriarchátu a nově jmenovaným arcibiskupem Tunisu, mons. Ilariem Antoniazzim. Arcibiskup Twal pro naše mikrofony hovořil o velmi bratrském setkání:

Mohl jsem s papežem hovořit osobně. Je to pokorný člověk, má dar naslouchání, nezastírá, když něco nezná. Chce se naopak co nejvíce s naší situací seznámit, aby mohl lépe pomoci. Měl jsem opravdu krásný dojem, že se setkávám s bratrem. Mluvil jsem o situaci na Blízkém východě a o syrských uprchlících. Řekl jsem mu, že situace není tak dobrá, jak může zvenku vypadat. Hovořil jsem také o našem patriarchátu a o semináři, ve kterém je, díky Bohu, plno. Zdůraznil jsem, že díky poutníkům se necítíme osamoceni a že jsou všichni vítáni.

Pomocný biskup latinského jeruzalémského patriarchátu William Shomali potvrdil, že Svatého otce poprosil o zvláštní modlitbu za mír:

Žádáme papeže o modlitbu za pokoj ve Svaté zemi. Duch Svatý mu jistě vnukne, co říci a dělat. Koncem tohoto měsíce má papeže Františka navštívit izraelský prezident Peres – jistě i jemu řekne dobré slovo. Věříme, že tento papež poslouchá Ducha sv. – lidé tohoto typu pak mohou zapůsobit v životech druhých. Máme papeže, který nás zná a je skutečně dobrým vzorem víry a lásky. Musíme tedy skutečně být optimisty a nedávat prostor pesimismu.

Řekl po dnešní audienci u Svatého otce mons. Shomali, pomocný biskup latinského jeruzalémského patriarchátu.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.