Pokračují návštěvy italských biskupů ad limina

22.4.2013 

Biskupové jednotlivých italských regionů pokračují u Svatého stolce v kanonické návštěvě ad limina. V uplynulém týdnu papež František přijal biskupy z Biskupské konference Triveneto, která zahrnuje patnáct diecézí čtyř severoitalských krajů. Rozhovor se Svatým otcem popsal arcibiskup Udine, mons. Andrea Bruno Mazzocato:

Byl to skutečně dvoustranný dialog a vzájemné naslouchání. Papež zdůraznil otázku povolání žen i mužů k zasvěcenému životu. Cítí v tomto ohledu velkou nutnost, abychom se k mladým lidem obrátili se silným poselstvím, které by podpořilo touhu učinit velká životní rozhodnutí. Plně jsme ho v tom podpořili, protože nedostatek povolání je velmi citelný. První měsíc pontifikátu přinesl závan naděje a bezprostřední poukaz na základní poselství evangelia. Ukázal, že církev má ještě velké vnitřní duchovní rezervy. Prosíme Ducha svatého, aby papež pokračoval tak, jak začal.

Dnes přijal Svatý otec biskupy středoitalské Umbrie. Biskup Assisi, mons. Domenico Sorrentino, Vatikánskému rozhlasu potvrdil, že papeže pozval do rodiště sv. Františka.

Projevil velký zájem. Papež nám při dnešním setkání podal návod, jak konkrétně číst volbu jeho jména při obnově našeho církevního života. Má být známkou evangelní radikality a misijní činnosti církve.

Zdůraznil biskup umbrijského Assisi.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.