Papež vyzval k modlitbě za obrácení mafiánů

26.5.2013 

Přibližně 80 tisíc lidí přišlo v poledne na Svatopetrské náměstí, aby si vyslechlo promluvu papeže Františka, který mimo jiné řekl:

Nejsvětější Trojice není produkt lidských úsudků, nýbrž tvář, kterou zjevil Bůh samotný, nikoli z výše nějaké profesorské katedry, ale sdílením člověčenství. Právě Ježíš nám zjevil Otce a přislíbil Ducha svatého. Bůh putoval se svým lidem v dějinách Izraelského lidu, Ježíš kráčel spolu s námi a přislíbil Ducha svatého, který je ohněm, učí nás všemu, co neznáme, vede nás zevnitř a dává dobré myšlenky a inspirace.

PLNÉ ZNĚNÍ promluvy papeže Františka je ZDE

Po modlitbě Anděl Páně pak papež obrátil pozornost ke včerejší beatifikaci otce Giuseppeho Puglisiho, „kněze a mučedníka zabitého mafií roku 1993“:

Otec Puglisi byl příkladným knězem, který se věnoval zejména pastoraci mezi mládeží. Vychovával děti a mládež podle evangelia a tím je odváděl z dosahu zločinecké organizace, která se jej proto rozhodla zabít. Ve skutečnosti však zvítězil on spolu se Vzkříšeným Kristem. Myslím na četná utrpení mužů, žen a dětí, kteří jsou vykořisťováni různými mafiemi a mnohými sociálními represemi uvrhováni do poroby otrocké práce a prostituce. Za vším tímto vykořisťováním, za všemi těmito otroctvími jsou mafie. Prosme Pána, aby obrátil srdce těchto lidí. Nesmějí tak jednat! Nemohou dělat z nás, bratří otroky! Musíme se modlit k Pánu, aby se tito mafiáni a mafiánky obrátili k Bohu! A chvalme Boha za toto zářivé svědectví otce Giuseppe Puglisiho a vezměme si k srdci jeho příklad.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.