Papež přijal delegaci Kolumbových rytířů

10.10.2013 

Svatý otec dnes přijal na soukromé audienci profesora Carla Andersona, který je předsedou charitativního sdružení Kolumbovi rytíři. Papež František poté pozdravil také členy správního výboru tohoto celosvětově nejpočetnějšího laického uskupení. Petrův nástupce zejména ocenil štědrou a trvalou finanční podporu, kterou asociace věnuje na činnost Svatého stolce.

Modlitba, snaha přinášet svědectví víry, pozornost vůči nouzi nejpotřebnějších bratří – to jsou pilíře, na kterých mají stále spočívat vaše osobní skutky i činnost sdružení. Buďte věrni pohledu vašeho zakladatele, ctihodného Otce Michaela McGivneyho, a hledejte nové cesty, jak být ve světě kvasem evangelia a silou vedoucí k duchovní obnově společnosti.

V závěru audience papež František Kolumbovy rytíře svěřil přímluvě sv. Josefa, “který je obdivuhodným vzorem mužných ctností pevné síly, stálosti a věrnosti. Kolumbovi rytíři usilují o uchování a pěstování těchto ctností a jejich předávání budoucím generacím katolických mužů”, zakončil papež.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.