Ekumenický Katholikentag

21.6.2004 

Navzdory vydatnému dešti přišlo na včerejší závěrečnou mši svatou 95. Katholikentagu 26 tisíc osob. Eucharistické slavnosti předsedal kardinál Karl Lehmann, přeseda německé biskupské konference.

Kardinál Lehmann se ve svém kázání zaměřil na motto Katholikentagu: Žít z Boží síly. Boží sílu ? řekl ? můžeme v životě najít i tam, kde bychom to nikdy nečekali. Poukázal dále na důležitost ekumenického sbližování s bratřími a sestrami z protestantských a pravoslavných církví. Zmínil také některá politická témata jako je migrační politika nebo reforma německého sociálního systému. Eucharistickou slavnost zakončilo ekumenické požehnání - poprvé za 156 let existence dnů německých katolíků.

Celkem navštívilo letošní Katholikentag v Ulmu na 35 tisíc osob. V jeho závěru byly ohlášeny další velké akce Německých církví na příští dva roky. Bude to v květnu příštího roku Den evangelické církve v Hannoveru, Světový den mládeže v Kolíně nad Rýnem v srpnu 2005 a příští Katholikentag se bude konat v květnu 2006 v Saarbrückenu.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.