Setkání Taizé ve Štrasburku

27.12.2013 

Evropa potřebuje vaše nasazení, vaši odvahu a vaši víru, aby překonala obtížné chvíle, jimiž prochází – napsal papež František ve svém poselství k novoročnímu setkání pořádané komunitou z Taizé. 30 tisíc mladých z Evropy i dalších kontinentů se od zítřka (28. prosince) zúčastní už 36. etapy „pouti důvěry“ vedené touto ekumenickou komunitou tentokrát ve Štrasburku. Svatý otec ujišťuje mladé o své duchovní blízkosti a zmiňuje krásné vzpomínky, které zanechalo římské setkání před rokem.

Mottem letošního setkání je hledat „viditelné společenství těch, kdo milují Krista.“ Jak napsal představený komunity, bratr Alois: „Ti kdo milují Krista, tvoří ve světě velké přátelské společenství a mají společný úkol přispívající k zahojení ran lidstva. Aniž by se chtěli násilně prosazovat, mohou šířit solidaritu, která nevylučuje žádný náropd a žádného člověka.“

Mladí lidé se budou setkávat k modlitbám ve dvou stech farnostech na obou březích Rýna, na francouzské i německé straně města. Nejpočetněji zastoupené zahraniční skupiny mladých přijedou z Polska (4 500), Ukrajiny (2 600), Itálie (1400), Chorvatska (1 200) a Běloruska (1000).

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.