100 tisíc lidí na Svatopetrském náměstí

1.1.2014 

Na náměstí sv. Petra se dnes k poledni sešlo přibližně 100 tisíc věřících, aby si vyslechli novoroční promluvu Svatého otce před modlitbou Anděl Páně. Papež v samotném závěru řekl:

Z každého koutu země dnes stoupá modlitba věřících, kteří prosí Pána o dar pokoje a schopnost vnášet jej do každého prostředí. Kéž nám Pán tento první den roku pomůže všem vykročit rozhodněji na cesty spravedlnosti a pokoje. A začněme doma! Spravedlnost a pokoj doma, mezi námi. Začíná se doma a potom se jde dál k veškerému lidstvu. Musíme však začít doma. Duch svatý ať zapůsobí v srdci, odstraní uzavřenost a tvrdost a umožní, abychom se obměkčili před slabostí Dítěte Ježíše. Pokoj totiž vyžaduje sílu mírnosti, nenásilnou moc pravdy a lásky.
S důvěrou složme svoje naděje do rukou Marie, Matky Vykupitele. Té, která vztahuje své mateřství na všechny lidi, svěřme volání národů sužovaných válkou a násilím, aby odvaha k dialogu a smíření převládla nad pokušením pomsty, zpupnosti a zkaženosti. Prosme ji, aby evangelium bratrství zvěstované a dosvědčované církví, mohlo promlouvat ke každému svědomí a bořit zdi, které brání nepřátelům poznat, že jsou bratři.

PLNÉ ZNĚNÍ papežovy promluvy před modlitbou Angelus je ZDE

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.