Představitelé různých náboženství vyzvali ke svornosti a míru

8.3.2014 

Představitelé různých náboženství vyzvali ke svornosti a míru na Krymu. Organizují rovněž mezináboženské modlitby za to, aby se předešlo krveprolití. V Jevpatorii proběhlo setkání Městské konfesní rady za mír, svornost a jednota. Zúčastnil se jej také O. Krzysztof Buzikowski OMI, farář římskokatolické farnosti v tomto třetím nejlidnatějším krymském městě:

Už řadu týdnů se modlíme za mír na Ukrajině. Doprovázeli jsme modlitbou události na Majdanu, nyní se modlíme zejména za Krym, za to, aby zvítězil mír a dohoda. V postní době obětujeme modlitby, půst a odříkání právě za mír. V naší farnosti právě probíhají duchovní cvičení, kterých se účastní také řeckokatolíci. Modlíme se společně za pokoj a sdílíme své starosti. Obyvatelé Krymu se obávají, co přinese budoucnost,
říká polský misionář z řádu oblátů.

Městská konfesní rada Jevpatorie vybízí k zachování pokoje mezi národy a náboženstvími. Zároveň připomíná, že na Krymu je zastoupeno více než 80 národností, které po staletí žily ve svornosti a přátelství. Rada se rovněž rezolutně postavila proti odtržení Krymu od Ukrajiny.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.