Sv. Jan XXIII. a sv. Jan Pavel II. byli syny Mariinými

27.4.2014 

Promluva před modlitbou Regina caeli, nám. sv. Petra

Drazí bratři a sestry,

na závěr této slavnosti víry vás chci všechny pozdravit a poděkovat vám! Děkuji bratřím kardinálům a četným biskupům a kněžím z různých částí světa.

Moje uznání patří všem oficiálním delegacím mnoha zemí, které přišly vzdát hold dvěma papežům, kteří nesmazatelně přispěli k rozvoji národů a pokoji. Zvláštní dík patří představitelům Itálie za jejich drahocennou spolupráci.

S velkými sympatiemi zdravím poutníky diecézí Bergamo a Krakov!
Drazí, ctěte památku těchto dvou papežů věrným následováním jejich učení!

Jsem vděčný všem, kdo se s obrovskou velkodušností podíleli na přípravě těchto památných dnů: římské diecézi spolu s kardinálem Vallinim, římskému magistrátu v čele s primátorem Ignaziem Marinim, pořádkovým silám a různým organizacím, asociacím a početným dobrovolníkům. Díky vám všem!

Zdravím všechny poutníky tady na Svatopetrském náměstí, v přilehlých ulicích a dalších místech Říma, jakož i všechny, kteří s námi byli spojeni prostřednictvím rozhlasu a televize! Děkuji ředitelům a pracovníkům médií, která umožnila tolika lidem účast. Zvláštní pozdrav patří nemocným a starým lidem, kterým byli noví světci obzvláště nablízku.

A nyní se obraťme v modlitbě k Panně Marii, kterou svatý Jan XXIII. a svatý Jan Pavel II. milovali jako její opravdoví synové.

Přeložil Milan Glaser

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.