Sobotní papežské mše na stadionu v Ammánu se zúčastní křesťané i muslimové

23.5.2014 

Jak z Ammánu informuje zvláštní korespondent Vatikánského rozhlasu, sobotní mše, kterou bude papež František slavit na místním stadionu, se chtějí účastnit křesťané i muslimové z celé země.

Jak dokládají svědectví v místním tisku, mnozí přicestovali také ze sousedních zemí, zejména asi pětitisícové maronitské společenství z Libanonu. Tito lidé si nemohou dovolit nákladnou cestu do Říma a touží uvidět papeže, kterého považují za zastánce chudých a zranitelných, píše dnešní vydání listu The Jordan Times. Katoliční a pravoslavní křesťané organizují svou cestu do Ammánu společně, informuje dále. Na sobotní mši bylo dosud rozdáno 50 tisíc vstupenek.

Navzdory dnešnímu svátku v převážně muslimském Jordánsku zůstalo otevřené tiskové středisko pro více než tisíc akreditovaných mediálních pracovníků. Svou připravenost na středeční tiskové konferenci potvrdila také jordánská vláda. Stránky jordánské katolické církve www.abouna.org v angličtině monitorují všechny novinky papežovy sobotní návštěvy, dodává z Ammámu náš korespondent.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.