Italská charismatická mládež zažije evangelizační zkušenost v přímořském letovisku

25.8.2014 

Ode dneška do 30. srpna se v italském přímořském městě Policoro na jihu Itálie koná setkání italské mládeže, zapojené do hnutí charismatické obnovy. Na 500 účastníků ve věku od 16 do 30 let nejprve společně prožije několik dní duchovní přípravy a formace, které budou zahrnovat katecheze na téma evangelních blahoslavenství, sdílení ve skupinách, společnou modlitbu v duchu charismatické obnovy a adorace. Jejich jednotící téma zní „Pojďme společně hlásat: Blahoslavení chudí v duchu (Mt 5,3).“

Ve druhé části setkání pak mladí účastníci budou po několik dní v ulicích města organizovat evangelizační program. Poselství evangelia vnesou i na pláže tohoto přímořského střediska, které je v tomto ročním období místem, kde tráví dovolenou mnoho italských rodin.

Jak připomíná prezident Charismatické obnovy Salvatore Martinez, je charakter letošního týdne charismatické mládeže inspirován setkáním papeže Františka se členy hnutí obnovy v Duchu svatém, ke kterému došlo na římském Olympijském stadionu na začátku června tohoto roku. Svatý otec během něho mladé vyzval, aby své mládí a svou víru neuzavírali do sebe jako do nedobytné pevnosti. „Mládí je od toho, aby se darovalo, aby ostatní kolem mohli poznat Pána,“ uvedl tehdy papež. „Netroškařte tedy se svým mládím, ale vyjděte ven!“ Na základě těchto slov se proto organizátoři letošního setkání italské charismatické mládeže rozhodli pojmout je jako praktickou školu nové evangelizace.

Petr Havlíček

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.