Vakcína používaná v Keni obsahuje hormon beta-hCG

10.11.2014 

Plenární shromáždění keňských biskupů opětovně odsoudilo protitetanovou očkovací kampaň, která již několik měsíců probíhá v této africké zemi a je určena výhradně ženám v plodném věku. Zprávu keňského episkopátu ze 6. listopadu zveřejnila agentura Fides.

Keňská biskupská konference v ní zdůrazňuje, že souhlasí s běžnými očkovacími kampaněmi, které se často konají za přispění katolických zdravotnických zařízení. Neskrývá však své rozpaky nad utajováním, které doprovází poslední plošné očkování. Církvi se podařilo získat několik očkovacích vakcín, které byly analyzovány ve čtyřech různých laboratořích v Keni i zahraničí.

„Všechny testy potvrdily, že užívaná vakcína je kontaminována hormonem Beta-Hcg”, oznamují biskupové. Zmíněný hormon je nezbytný při udržení těhotenství v jeho počátečním stádiu, a tudíž není žádoucí, aby si ženský organismus proti němu vyvinul protilátky. Vakcinace tedy „u žen vede k neplodnosti a opakovaným potratům”, připomíná dokument biskupů. Lékaři, kteří potvrdili znepokojivé výsledky laboratorních testů, jsou vystaveni zastrašování, prohlašují zároveň keňští pastýři a varují obyvatele před očkovací kampaní. „Jsme totiž přesvědčeni, že je to zamaskovaný program kontroly porodnosti”, uzavírají biskupové, citovaní agenturou Fides.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.