Papežovo videoposelství do Ekvádoru, Bolívie a Paraguaye

27.6.2015 

V souvislosti s blížící se apoštolskou cestou do Ekvádoru, Bolívie a Paraguaye oslovil papež František obyvatele všech tří zemí krátkým videoposelstvím, které bylo dnes odvysíláno státními televizemi všech zmíněných zemí. Poselství Petrova nástupce vám přinášíme:

Drazí bratři a sestry Ekvádoru, Bolívie a Paraguaye!
Do zahájení cesty zbývá jen málo. Chtěl jsem tímto předběžným pozdravem vyjádřit svoji blízkost, sympatie a dobrou vůli. Mým přáním je být mezi vámi, sdílet vaše starosti, projevit svoji náklonnost a blízkost a společně s vámi se radovat.
Chci být svědkem této radosti evangelia a přinést něhu a lásku Boha, našeho Otce, zvláště jeho nejpotřebnějším synům a dcerám, starým, mladým, nemocným, vězněným, chudým a těm, kdo jsou obětí dnešní skartační kultury. Otcova tolik milosrdná láska nám umožňuje poznat tvář Jeho Syna Ježíše v každém bratrovi, sestře a v bližním. Je pouze třeba se přiblížit, stát se bližním. Jak to řekl Ježíš onomu mladému učiteli Zákona, který se jej ptal: »Kdo je můj bližní?«: Jednej tak, jako milosrdný Samaritán, jdi a čiň totéž, přibliž se a nepřecházej kolem.
V těchto dnech, které zbývají do našeho setkání, budu Bohu děkovat za vás a prosit, abyste vytrvali ve víře, uchovali oheň lásky a dobročinnosti a zůstávali pevní v naději, která nikdy neklame. Prosím vás, abyste svoje modlitby spojili s těmi mými, aby zvěst evangelia dosáhla těch nejvzdálenějších periferií a hodnoty Božího království byly i v těchto dnech kvasem země.
Panna Maria ať vás opatruje a jako Matka Ameriky ochraňuje! A Pán ať vám žehná. Mnohokrát děkuji a brzy na viděnou. Nezapomeňte se prosím za mne modlit.

Tolik papež František ve videoposelství, kterým se obrátil k obyvatelům tří latinskoamerických zemí, jež postupně navštíví během svojí sedmidenní apoštolské cesty, na kterou se vydává 5. července.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.