Maria je jakožto naše Matka plodem Ježíšovy oběti za nás

12.7.2015 

Papež František před Angelus, Asunción - Paraguay

Závěrem této bohoslužby pohleďme s důvěrou k Panně Marii, Matce Boží a naší Matce. Ježíš ji daroval svému lidu. Daroval nám ji jako matku v momentě ukřižování a utrpení. Je plodem Kristovy oběti za nás. Od té chvíle byla a vždycky bude se svými dětmi, zvláště těmi nejmenšími a nejpotřebnějšími. Vstoupila do dějin našich národů a našeho lidu. Stejně jako v mnoha jiných zemích Latinské Ameriky, je víra Paraguayců prostoupena láskou k Panně Marii. S důvěrou choďte ke svojí matce, otevírejte jí svoje srdce a svěřujte svoje radosti a bolesti, svoje naděje a utrpení. Panna Maria vás potěší a něhou svojí lásky ve vás zapálí naději. Nepřestávejte vzývat Marii a důvěřovat Té, která je milosrdnou Matkou všech svých dětí bez rozdílu.

Pannu Marii, která spolu s apoštoly očekávala Ducha svatého (srov. Sk 1,13-14), prosím, aby bděla nad církví a posilovala bratrské vztahy mezi všemi národy.
Drazí bratři, prosím vás, modlete se za mne. Vím dobře, že v Paraguay mají papeže rádi. Chovám vás rovněž ve svém srdci a modlím se za vás a za vaši zemi.

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.