Papežské dílo pro chudé nemá letní prázdniny

1.8.2015 

Služba úřadu papežského almužníka pokračuje i v letních měsících bez přerušení. Jak zdůrazňuje mons. Konrád Krajewski, dílo milosrdné lásky nemůže mít letní prázdniny. Naopak právě v těchto měsících je jeho služba velmi vyhledávaná.

Papežský almužník spolu s dobrovolníky, sestrami Matky Terezy a členy vatikánské švýcarské gardy se v těchto dnech plně věnuje potřebným v duchu úkolu, který mu svěřil papež František. Ve sprchách, které byly vybudovány v kolonádě svatopetrského náměstí, se v těchto dnech vystřídá asi 140 lidí bez domova. Jejich počet vzrostl s přibývajícími horkými dny, uvedl pro náš rozhlas arcibiskup Krajewski. Sprchy jsou otevřeny denně od 7 do 18 hodin kromě doby, kdy se na svatopetrském náměstí konají středeční generální audience nebo nedělní modlitba Anděl Páně. Dobrovolníci rozdávají bezdomovcům také hygienické potřeby, připraveni posloužit těmto lidem bývají i holiči. „Každý večer také vycházíme do města,“ říká mons. Krajewski, „na vlaková nádraží Termini a Tiburtina, abychom i tam rozdali potřebným jídlo.“

Nedaleko Vatikánu v ulici dei Penitenzieri se také připravuje noclehárna pro lidi bez domova. Až budou hotovy dokončovací práce, začne i toto zařízení sloužit potřebným.

Petr Havlíček

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.