Papež požehnal kámen z hrobu sv. Petra pro neokatechumenátní seminář

30.9.2015 

Více než 40 tisíc členů neokatechumenátní cesty, kteří se účastnili Setkání rodin, se v pondělí sešlo ve Filadelfii, aby společně uvažovali nad svým povoláním. Akci ve Wells Fargo Center předsedal místní arcibiskup Charles Chaput a účastnilo jí přes 30 biskupů včetně předsedy Papežské rady pro laiky, kardinála Stanislawa Rilka.
Oslavu vedli iniciátoři neokatechumenátní cesty Kiko Argüello a P. Mario Pezzi a jejím vyvrcholením byla výzva k odpovědi na povolání. Zareagovalo na ni 230 mladíků odhodlaných vstoupit do semináře, 400 dívek připravených žít zasvěceným životem a 1000 rodin ochotných odjet na misie, kamkoliv budou vyslány.
Filadelfský arcibiskup ve své promluvě zdůraznil, že „žádná jiná skupina v dnešní církvi neodráží život popsaný ve Skutcích apoštolských tak věrně jako Neokatechumenátní cesta. Když vás biskupové a laičtí věřící vidí, učí se, co znamená být církví,“ dodal. Arcibiskup Chaput také prozradil, že během papežské návštěvy požádal Františka, aby požehnal malý kámen z hrobu sv. Petra v Římě, který se stane základovým kamenem nového diecézního semináře Redemptoris Mater, v němž budou studovat bohoslovci z neokatechumenátního hnutí.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.