Kardinál Müller: Genderová ideologie je kompletní destrukce člověčenství

2.10.2015 

Lidská práva a křesťanství - to je název knihy (Diritti umani e cristianesimo. La Chiesa alla prova della modernità, ed. Marsilio 2015) italského filosofa a politika Marcella Pery, který se v ní zamýšlí nad konfliktem církevní věrouky a takzvaných „nových práv“. Lidská práva mají zaklad v důstojnosti člověka, ale právě ta začíná být zásadně zpochybňována, pokud se lidská práva stanou pouhým „nárokem na uspokojení osobních zájmů a potřeb“, vysvětloval během prezentace zmíněné knihy kardinál Camillo Ruini:

Mezi autentickými – reálnými - lidskými právy a křesťanstvím je hluboká shoda. Častokrát jsou však bohužel prezentována nebo dokonce vydávána za jakási rádoby práva, která důstojnosti člověka odporují. Lze uvést řadu příkladů: např. právo na interrupce anebo na homosexuální manželství. A pak dochází nikoli ke shodě, ale k neshodě.

Otevření Pandořiny skříňky lidských práv, jak říká dále italský kardinál, vede k rozšíření nekonečné řady neautentických „hodnot“, které jsou ospravedlňovány zcela samoúčelně.
Právo, které je tímto způsobem nejvíce napadáno, je náboženská svoboda, a to zvláště v souvislosti s manželstvím a rodinou. Při prezentaci knihy o tom hovořil kardinál Gerhard Ludwig Müller:

Svatý otec vždycky zdůrazňuje důležitost rodiny a manželství, které jsou buňkami společnosti i církve, protože rodina je domácí církev. Očekávám, že blížící se biskupská synoda zřetelněji vysvětlí svátostný rozměr a posvátnost manželství. Manželství není jenom ideálem, není jenom lidskou záležitostí, nýbrž darem Božím. Očekávám, že diskuse na synodě nebudou průměrné, ale budou se zakládat na hlubokém poznání Ježíšova učení, Starého i Nového zákona a na autentické interpretaci Zjevení učitelským úřadem církve.

Společnost, ve které o všem rozhoduje stát, riskuje, že bude potlačovat individuální svědomí. Hlavní roli v tom mají média, říká dále prefekt Kongregace pro nauku víry, a to zejména v souvislosti s genderovou ideologií.

Masmédia mají obrovskou odpovědnost! Vnucují genderovou ideologii, což není nic jiného než kompletní destrukce člověčenství. Důsledky pro děti, mládež a manžele jsou děsivé. Musíme bránit lidskou důstojnost, která má svůj základ v Bohu Stvořiteli, který nám dává milost a veškeré prostředky k dosažení nejenom přirozeného štěstí, ale i toho nadpřirozeného, kterým je život věčný.

Říká kardinál Müller.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.