Mezináboženská pouť mládeže na setkání s papežem Františkem

3.11.2015 

K účasti v „Karavaně míru“ vybízí mládež z keňského pobřeží arcibiskup Matin Kivuva Musonde z Mombasy. Jde o pouť mladých lidí do hlavního města Nairobi na setkání s Petrovým nástupcem, který přijede do Keni koncem listopadu. „Chceme papežovi povědět, že naše země chce žít v míru a shodě mezi různými etnickými a náboženskými skupinami,“ prohlásil arcibiskup Kivuva ve zvláštním videoposelství, určeném nejen mladým katolíkům, ale také mládeži z jiných církví a vyznání.

Metropolita Mombasy analyzoval situaci mladých. Jak řekl vysoká míra nezaměstnanosti ústí do pokušení kriminality, prostituce a náboženského radikalismu, který může vést k terorismu. „Chlapci a děvčata, nenechte se vykořisťovat – vybídl arcibiskup Kivuva. – Máte velký potenciál, s kterým můžete v životě mnoho dosáhnout. Připravujte se, vyučte se, abyste byli připraveni na chvíli, kdy se objeví možnost práce.“
Dříve než „Karavana míru“ dorazí do Nairobi, zastaví se ještě v Machakos, kde proběhne setkání tamní křesťanské a muslimské komunity.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.