Úřadující prezident Bosny a Hercegoviny u papeže Františka

11.11.2015 

Papež František se setkal s úřadujícím prezidentem Předsednictva Bosny a Hercegoviny, Chorvatem Draganem Čovičem, a delegací výboru, který zorganizoval letos v červnu (6.6.) pastorační návštěvu papeže Františka v Sarajevu. Na audienci byl přítomen také sarajevský arcibiskup, kardinál Vinko Puljič. Přišli poděkovat papeži za jeho červnovou návštěvu, a František vyjádřil svůj dík jim a řekl, že „stále nosí v srdci mnohé, veliké a krásné věci, kterým se v Sarajevu naučil:

Schopnost nést utrpení – a vytrpěli jste mnoho – schopnost odpuštění nebo alespoň snaha o odpuštění, schopnost sjednotit se a společně pracovat, schopnost dialogu. Díky za tento příklad, který dáváte lidstvu. Vyřiďte prosím ve své vlasti moje pozdravy svému lidu a všemu lidu, pozdravuji rovněž ostatní dva prezidenty a komunity ostatních náboženských vyznání, jejíž příslušníci spolu rozmlouvají a vedou dialog ku prospěchu této země.

Řekl papež František na setkání s úřadujícím prezidentem tříčlenného Předsednictva Bosny a Hercegoviny, Draganem Čovičem.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.