Rodina se vrátila z Německa do Ruska kvůli pronásledování za křesťanské postoje

18.1.2017 

Novosibirsk oběhla zpráva o návratu velké rodiny německého původu, která v roce 1990 emigrovala z Ruska do Německa. Důvodem návratu bylo pronásledování za křesťanské názory a nesouhlas rodičů s povinnou sexuální výchovou dětí v německé škole.

Eugen a Luiza mají deset dětí ve věku od 1,5 do 15 let. Po emigraci z Ruska do Německa se usadili v malém městečku v Severním Porýní – Vestfálsku. Od roku 2012 vedli spory s místními vzdělávacími institucemi, které nutily jejich děti k účasti na lekcích sexuální výchovy. Za absence dětí na těchto hodinách byla rodině uložena pokuta ve výši 150 euro. Poté, co ji Eugen a Luiza odmítli zaplatit, byl postih změněn na jednodenní vazbu.

Eugen k tomu řekl, že nesouhlasil s demoralizací svých dětí, s tím, aby si – jak konstatoval – „demoralizovaní učitelé mysleli, že mají právo vychovávat jejich děti k probouzení předčasného zájmu o sexuální sféru.“ Rodina Eugena a Luizy nyní bydlí ve vesnici Kyštovka na severu novosibirské oblasti. Rodiče doufají, že v místní škole na podobné problémy nenarazí – píše z Moskvy korespondent Vatikánského rozhlasu, Wojciech Raiter.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.