Papežská pomoc pro Mexiko stižené zemětřesením

22.9.2017 

Církev se solidarizuje s oběťmi zemětřesení v Mexiku. Pomoc přichází z celého světa a zejména z nedalekých Spojených států. Také Svatý otec věnoval prostřednictvím Úřadu pro integrální lidský rozvoj 150 tisíc dolarů jako výraz duchovní blízkosti a otcovské podpory pro lidi zasažené touto tragédií. Papež František chce tímto způsobem povzbudit také další komunity katolické církve k duchovní i materiální blízkosti mexickému národu.
Pro Mexiko jsou to chvíle těžké zkoušky, avšak – jak říká generální sekretář tamního episkopátu – Mexičané prokazují v těchto dnech velkou sílu ducha. Hovoří biskup Alfonso Gerardo Miranda:

„Nejdůležitější jsou pro nás v tuto chvíli ranění a rodiny, které přišly o domov. Církev pro ně otevřela na různých místech útulky, aby měli kde bydlet. S velkou vděčností jsme přijalil papežovu pomoc a slova. Velmi jsme je potřebovali. Nyní děláme všechno, co je v našich silách. Pomoc pro potřebné koordinuje Caritas Internationalis. Jsme ve stálém kontaktu s episkopátem Spojených států, navázali jsme velmi dobrou spolupráci. Je to pozitivní signál pro svět i pro Mexiko. Ukazuje se tak totiž, že jsme nejen přátelé, ale také jedna a táž rodina, jediná církev,“ řekl Vatikánskému rozhlasu generální sekretář mexického episkopátu.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.