CCEE poprvé zasedá v Bělorusku

30.9.2017 

V hlavním městě Běloruska začalo v pátek plenární zasedání Rady konference evropských biskupů (CCEE). Biskupové se zaměří na otázku mládeže v kontextu synody biskupů plánované na příští rok a na hlásání evangelia v Evropě.
Zvláštní poselství zaslal účastníkům zasedání také papež František. Připomíná v něm, že cílem jejich práce má být hledání způsobů pastorační spolupráce mezi jednolivými zeměmi skrze docenění rozdílů a podporu solidárních a bratrských akcí. Svatý otec doufá, že setkání přispěje k posílení pout jednoty a společenství mezi evropskými biskupy, a k dalšímu misijnímu povzbuzení v oblasti práce s mladými – čteme ve vatikánském poselství na setkání představitelů evropských episkopátu v Minsku.

Jedním z prvních bodů zasedání bylo setkání jeho účastníků s běloruským prezidentem Aleksandrem Lukašenkem. Kardinál Angelo Bagnasco při té příležitosti vyjádřil naději na zdárné vyřešení problémů s povolením k pobytu pro zahraniční kněze a otázky církevního majetku. Oba tyto problémy – jak dodal - jsou pro evangelijní poslání církve životně důležité.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.