Evangelium učí důstojnosti každého člověka, vzkazuje Petrův nástupce do Myanmaru

17.11.2017 

„Přicházím hlásat evangelium Ježíše Krista,“ říká papež František v pozdravu obyvatelům Myanmaru týden před zahájením apoštolské cesty, která jej ve dnech 26. listopadu až 2. prosince zavede do této země a do Bangladéše. Ve videozáznamu, který již tradičně předchází papežskou návštěvu, Svatý otec zdůrazňuje, že evangelium je poselstvím smíření, odpuštění a míru.

„Má návštěva chce utvrdit katolickou komunitu Maynmaru ve víře v Boha a ve svědectví evangeliu, které učí důstojnosti každého muže a ženy a volá nás k otevřenosti srdce pro druhé, zejména pro chudé a potřebné...“

František zároveň potvrzuje, že přichází navštívit celý národ v duchu úcty a povzbuzení pro veškeré úsilí sloužící harmonii a společnému dobru.

„Žijeme v době, v níž věřící a lidé dobré vůle stále více pociťují potřebu růst ve vzájemném porozumění a úctě a podporovat se navzájem jako členové jediné lidské rodiny. Všichni jsme totiž Boží děti.“

Papež v závěru děkuje za péči a přípravy věnované jeho návštěvě a vybízí k modlitbám za to, aby se tyto dny staly zdrojem naděle a povzbuzení pro všechny.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.