Odboráři na vatikánské konferenci

21.11.2017 

Ve dnech 23 a 24. listopadu se ve vatikánské Nové synodní aule uskuteční Mezinárodní konference „Od Populorum Progressio po Laudato si´“, věnovaná otázce práce jako centrálnímu problému integrálního, udržitelného a solidárního rozvoje člověka.

Konference, organizovaná Úřadem pro integrální lidský rozvoj, si klade za cíl otevřít prostor debaty a reflexe nad světem práce ve spolupráci s odborovými svazy, které se budou setkání účastnit. Debata vycházející ze sociálního učení církve chce analyzovat nové sociální problémy a představit pozitivní zkušenosti a iniciativy podporující takové koncepty společnosti, které kladou do středu lidskou osobu a její důstojnost.

Kromě reprezentantů Svatého stolce a pořádajícího úřadu, v čele s jeho prefektem kardinálem Turksonem, se konference zúčastní také reprezentanti hlavních odborových svazů z Itálie, Belgie, Spojených států či Brazílie a delegace křesťanských dělnických hnutí z více než 40 zemí. Konference zároveň připomene 50. výročí publikace sociální encykliky bl. Pavla VI. Populorum progressio.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.