Předseda hnutí Comunione e liberazione navštívil papeže

3.2.2018 

Papeže Františka včera navštívil nejvyšší představitel hnutí Comunione e liberazione (Společenství a osvobození) don Julian Carron (foto). Cílem audience bylo představit papeži aktivity jednoho z nejrozšířenějších pokoncilních hnutí, zejména jeho velkou pozornost k mladým, říká pro Vatikánský rozhlas španělský kněz a teolog, který v roce 2005 vystřídal v čele Comunione e liberazione zakladatele tohoto hnutí P. Luigiho Giussaniho. „Chtěl jsem s papežem probrat kroky, které jsme podnikli od poslední audience, kterou pro nás měl na Náměstí sv. Petra, kde předložil některé návrhy pro naši cestu, spolu s dopisem o chudobě, který nám zaslal,“ říká don Carron.

„Svatý otec nás povzbudil, abychom pokračovali ve své práci, protože ji považuje za obzvláště významnou v této chvíli, kdy se mladí lidé ocitají v „tekuté společnosti“, a potřebují nalézt pevné orientační body, které by je doprovázely na cestě. Práci s mladými považujeme za sféru zásadní důležitosti pro všechny. Právě mezi nimi si celá církev ověřuje, zda si nabídka křesťanství modernímu člověku získává prostor v srdcích. A to se děje tehdy, když se dotýká života, jejich potřeb, samoty a potíží, s nimiž se potýkají.“

Říká don Julian Carron. Jak dodává, hnutí Comunione e liberazione se angažuje v řadě konkrétních iniciativ, počínaje sběrem potravin pro potřebné, přes doprovázení dětí se studijními potížemi či asistenci vězňům až po pomoc lidem ztraceným ve velkých metropolích Latinské Ameriky. „Máme možnost zasít malé zrnko a tato křesťanská novost je pro nás zásadní“, dodává předseda hnutí Comunione e liberazione.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.