P. Georg Ratzinger: Modlím se za dobou smrt pro sebe a svého bratra

15.2.2018 

Německo. „Každý den se modlím za dobrou smrt pro sebe a svého bratra,“ řekl v rozhovoru pro německý týdeník „Neue Post“ P. Georg Ratzinger. Čtyřiadevadesátiletý bratra papeže Benedikta doufá, že se opět setkají v dubnu, přiznává však, že oba bratry už síly opouštějí.
P.Georg Ratzinger je se svým bratrem v každodenním telefonickém kontaktu. Na návštěvě ve Vatikánu byl nedávno, na přelomu roku a – jak dodal – prožili spolu s bratrem krásné dny. „Dá-li Bůh, uvidíme se znovu 8. dubna. Doufám, že budu schopen opět letět do Říma, abychom 16. dubna oslavili 91. narozeniny mého bratra. Ale je to ještě dlouhý čas, kdo ví, co se mezitím stane,“ řekl P. Georg Ratzinger.

V rozhovoru s novinářkou rovněž přiznal, že stále hůře vidí a slyší a jeho bratr, emeritní papež, na tom není lépe. Zmínil rovněž jakousi neurologickou chorobu působící postupující paralýzu papeže Benedikta. Podle francouzské agentury I.Media, která tuto informaci ověřovala v nejbližším okolí emeritního papeže, však tato diagnóza neodpovídá skutečnosti. Benedikt XVI. se sice obtížně pohybuje, ale ještě se každý den vydává na procházku do vatikánských zahrad. Jinými než motorickými potížemi údajně netrpí.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.