Papež: Hledět na Ukřižovaného a říkat si: »Bůh mne miluje«

11.3.2018 

Vatikán. Asi 20 tisíc lidí se dnes před polednem sešlo na Svatopetrském náměstí, aby si vyslechli pravidelnou nedělní promluvu Petrova nástupce před mariánskou modlitbou Anděl Páně.

Máme pravou a obrovskou naději v Boha, který oplývá milosrdenstvím a daroval nám svého Syna, aby nás zachránil. V tom spočívá naše radost. Máme také mnoho zármutku, ale jsme-li opravdovými křesťany, máme naději, která je jako malá radost, jež roste a dává jistotu. Nemusíme klesat na mysli, když spatříme svoje omezení, svoje hříchy a slabosti. Bůh je blízko, Ježíš je na kříži, aby nás uzdravil. Taková je Boží láska. Hledět na Ukřižovaného a říkat si: »Bůh mne miluje«. Je pravda, že existují omezení, slabosti a hříchy, ale On je větší než omezení, slabosti a hříchy. Nezapomeňte na to. Bůh je větší než naše slabosti, nevěrnosti a hříchy. Podejme Pánu ruku, hleďme na Ukřižovaného a jděme dál.  
Maria, Matko milosrdenství, vlož nám do srdce jistotu, že jsme milováni Bohem. Buď nám nablízku ve chvílích samoty, když jsme pokoušeni podlehnout životním těžkostem. Uděl nám cítění tvého Syna Ježíše, aby nám postní doba přinesla zkušenost odpuštění, přijetí a lásky.“

PLNÉ ZNĚNÍ papežovy promluvy před ANGELUS je ZDE

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.