Asia Bibi: Nyní se mohu modlit s růžencem od papeže

15.3.2018 

Pákistán. Za „zázrak“ označuje pákistánská křesťanka Asia Bibi, odsouzená k smrti za údajné rouhání, povolení držet ve věznici růženec. Multanská věznice, kde v současné době žije, dovolila, aby trestaňkyně držela ve své cele růženec věnovaný papežem Františkem. „Je to poprvé za těchto devět let, co mi dovolili mít v cele náboženský předmět,“ uvedla Asia Bibi pro papežskou nadaci Církev v nouzi.

V pondělí 12. března navštívil věznici její manžel Ashiq a dcera Eisham, kteří se vraceli spolu s delegáty nadace z cesty do Itálie, během níž je přijal na soukromé audienci papež František. Při té příležitosti poslal po Eisham jeden růženec také pro Asii Bibi, s ujištěním o svých modlitbách. Dívka mohla tlumočit slova Svatého otce a vyprávět o setkání s ním, při němž ji papež objal namísto její matky, jak o to sama požádala.

„Přijímám tento dar s velkou zbožností a vděčností – řekla Asia. – Tento růženec pro mne bude velkou útěchou, stejně jako mne utěšuje vědomí, že se Svatý otec za mne modlí a myslí na mne v této obtížné situaci,“ cituje slova vězněné křesťanky tiskové sdělení papežské nadace Církev v nouzi.

Rodina informovala Asii Bibi také o připomínce pronásledovaných a umučených křesťanů spojené s nasvícením římského Kolosea červeným světlem (24. února). „Mezinárodní pozornost věnovaná mému případu je zásadní. Právě díky ní jsem ještě naživu. Děkuji nadaci Církev v nouzi za všechno co dělá nejen pro mne, ale pro všechny další oběti zákona proti rouhání, jehož zneužívání zasahuje zejména náboženské menšiny,“ dodává Asia Bibi.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.