Italská plavecká federace navštívila papeže

28.6.2018 

Vatikán. Přibližně dvousetčlennou delegaci plavců a plavkyň spolu s jejich rodinami přijal papež František v Klementinském sále Apoštolského paláce.
„Zdravá bojovnost, týmová spolupráce, vzájemná pomoc – řekl mimo jiné papež – tím se vyznačují plavecké sportovní discipliny: plavání, vodního pólo a synchronizované plavání,“ u kterého se pozastavil:

Je to skutečná oslava týmové spolupráce, dokonalá harmonie, která dosahuje výjimečnosti, pohybují-li se sportovci tak, že působí dojmem jediného hnutí. Je to opravdu okouzlující a nám obyčejným divákům se to zdá nemožné. Kromě individuální dovednosti je však také zde tajemstvím úspěchu vzájemná pomoc.

Řekl mimo jiné papež František, který připomněl nedávno tragicky zemřelou, 21-letou nadějnou plavkyni Noemi Carrozzo.

Když mluvím o synchronizovaném plavání, nemohu nepomyslet na vaši kamarádku Noemi, tragicky zesnulou před několika dny tady v Římě. Modlil jsem se za ni a za její rodinu a dnes na ni  vzpomínám spolu s vámi.“

Na závěr své promluvy papež zdůraznil, že univerzální jazyk sportu snadno oslovuje mladé generace a povzbudil proto sportovce a organizátory Italské plavecké federace, aby nadále vysílali pozitivní signály a tak přispívali k lepší společnosti.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.