Milion dětí se modlí růženec – tentokrát za Asii Bibi

18.10.2018 

Papežská nadace Pomoc trpící církvi vybízí děti na celém světě k modlitbě růžence za pokoj a jednotu. Akce, organizovaná každoročně od roku 2005, je tentokrát rozšířena o konkrétní úmysl za osvobození Asie Bibi. Tato pákistánská křesťanka a matka pěti dětí byla před devíti lety odsouzena k smrti kvůli nařčení z rouhání proti Mohamedovi. V minulých dnech se sešel odvolací soud nejvyšší instance k přezkoumání rozsudku, avšak z obav z násilných reakcí nebylo jeho rozhodnutí zveřejněno. Není tedy zatím známo, zda bude Asia propuštěna na svobodu nebo ne.

Manžel nespravedlivě vězněné ženy a jedna z jejích dcer Eisham navštívili v těchto dnech sídlo Papežské nadace Pomoc trpící církvi ve Velké Británii. Eisham přité příležitosti vyzvala k modlitbě za svou matku. „Nyní potřebuje všechny vaše modlitby,“ apelovala devatenáctiletá dívka.

Jak čteme v oficiálním tiskovém sdělení – nadace nemohla ani nechtěla nechat tuto výzvu bez odpovědi. Akce „Milion dětí se modlí růženec za pokoj a jednotu, do níž se zapojují děti z 80 zemí světa, rozšíří své modlitby za křesťanskou mučednici našich dnů, jakou je Asia Bibi, která dala přednost vězení a ohrožení života před zapřením své křesťanské víry, které se od ní opakovaně požadovalo.

Papežská nadace Pomoc trpící církvi se obrací s výzvou k modlitbě na všechny děti, ale také na dospělé, s přesvědčením, že naše modlitby mohou napomoci k tomu, aby Asia konečně vyšla na svobodu.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.